Amandement VNCC betreft inkorfbeperking

Aan bestuur Afdeling  9

T.a.v. Arjan van de Willige

 

Dag Arjan,

 

Namens het bestuur van de VNCC willen wij middels dit Amendement  reageren op de bijlage bij Agendapunt 4 voor de Afdelingsvergadering d.d. 7 maart a.s.:

Voorbereiding inkorfbeperking per vlucht: Als bestuur VNCC zijn we het eens dat het inkorven van een extreem hoog aantal  duiven (megahokken) niet bevorderend is voor onze sport echter…… een beperking  om met maximaal 70 duiven aan een vlucht deel te mogen deelnemen is wat ons betreft niet de juiste manier. De werkgroep eerlijk Spel heeft het over extreme aantallen van 250 duiven, 70 is dan niet heel extreem dus om dat aantal dan te nemen om extremen te voorkomen ?????  Daarnaast bereiken ons geluiden dat de Marathon liefhebbers (onze leden dus) die een behoorlijk aantal vliegduiven hebben (meer dan 70) en genoodzaakt zijn om hun duiven elders, lees Hank of Giesbeek in te gaan korven. In hun kielzog gaan ook de programma liefhebbers volgen, zij korven hun 20 duiven voor de wedvlucht/ kampioenschappen bij de vereniging in en zullen het restant duiven mee gaan geven naar Hank/ Giesbeek.  Het gevolg is dat de bezetting van onze wagens verre van optimaal zal zijn.

Daarnaast vindt er een steeds verdere vervreemding op tussen Marathon liefhebbers en de basisverenigingen.

Volgens ons is het behoorlijk eenvoudig  stel het maximaal aantal concoursduiven vast op b.v. 70 stuks en de rest kan gewoon meegegeven worden zonder aan het concours deel te nemen.

Verder hebben wij waardering voor de werkgroep Eerlijk Spel echter wij vinden dat gezien het relatief geringe aantal reacties en plannen er wat ons betreft toch een bredere discussie aan de hand van het informeren van alle leden (via mail) gevoerd moet worden. Een dusdanige belangrijke koerswijziging in onze sport moet wat ons betreft niet bepaald worden door een te kleine groep leden die suggesties hebben ingediend.

 

 

Namens Bestuur VNCC

Hans Seelen

Secretaris

Geplaatst in Uncategorized.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *